Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сачева: Можем да усвоим 12 милиарда от ЕС

/
/
298 Views
Advertisement:

инвестициите да бъдат насочени в седем водещи области. Спекулативно е да обвързваме този план за реформи по какъвто и да е начин с изборите.

Документът в момента съдържа основната визия за начина, по който бихме могли да усвоим тези 12.2 милиарда евро, каза пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя уточни, че е важно планът за възстановяване да се гледа заедно с Многогодишната финансова рамка, защото част от мерките ще бъдат финансирани през оперативните програми.

Advertisement:

 

 

Не трябва да се разглежда като самостоятелен документ, а като документ, който е в корелация с останалите 16.7 милиарда евро, които очакваме в следващите 7 години, посочи Сачева в предаването „Преди всички“.

„Говорим общо за 29 милиарда заедно с многогодишната финансова рамка.“

До края на годината изпращаме описание на темите, по които ще работим и няма да се разработват проекти в детайли, допълни министърът на труда и социалната политика.

 

„Тези 12 милиарда няма да дойдат сега. Ние поставяме общата рамка накъде се движим, какви цели си поставяме, какви са общите насоки, в които можем да развиваме държавата в следващите години, а самите проекти, в детайли разписани – това е доста далече от изборите във времето“, коментира социалният министър.

Този план ще бъде изпълняван от минимум две правителства оттук нататък, отбеляза Сачева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar