Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сачева: Социалните мерки не са предизборен ход, пенсионерите имат нужда от пари за лекарства

/
/
289 Views

ова каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в интервю, дадено за БНР. Тя отрече това да са предизборни трикове на управляващата коалиция, и че тези мерки са заложени още в програмата на ГЕРБ и се изпълняват.

„Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година – повишаването на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управленската програма и не могат да бъдат свързани с предизборна година. По повод антиковидмерките, те са необходими – добавката от 50 лева за пенсионерите е да могат да преодолеят зимния сезон и тежката криза, имат нужда от здравна профилактика“.

Advertisement:

 

 

Тя подчерта, че постигането на абсолютна справедливост в пенсионната система е почти непостижимо предизвикателство заради факта, че има пенсионери, пенсионирали се при различни условия и правила.

„Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за следващите правителства. Ние се занимаваме с кризата и с проблемите на хората, затова не подадохме оставка, защото трябва да решаваме конкретни и реални проблеми. Реалните проблеми са тези – хората имат нужда от допълнителни доходи“.

В предаването „Неделя 150“ тя допълни:

„Новият бюджет ще бъде дискутиран и е възможно да претърпи определени промени, преди да бъде приет“.

Повече от интервюто с министър Сачева ТУК

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar