Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

САЩ за България: Безнаказаност, тежка корупция, насилие

/
/
255 Views
Advertisement:

Advertisement:

Докладът за правата на човека, който Държавния департамент на САЩ изготвя всяка година описва „съществените проблеми“ в нашата държава и управление.

Сериозни са проблемите с независимостта на съдебната система; сериозни са ограниченията на правото на свободно изразяване (включително цензура на медиите), тежките корупционни деяния.

 

 

Това са само част от констатациите за България през миналата година според годишния Доклад за правата на човека през 2020 г., изготвен от Държавния департамент на САЩ. Той се разпространява сега, защото по закон държавният секретар Антъни Блинкен трябва да го публикува до 30 март на календарната година, пише Дневник.

И това не е всичко, защото още в началото на текста за България се казва, че в средата на 2021 г. ще бъде публикувано специално допълнение, „което ще разшири подсекцията за жените в Секция 6, за да включи по-широк спектър въпроси, свързани с репродуктивните права“. В момента тази секция, наречена „Дискриминация, социални злоупотреби и трафик на хора“, съдържа информация предимно за домашното насилие и дискриминацията на жените.

Докладът – поредният от 45 години насам – възложен от Конгреса във Вашингтон, обхваща 198 държави и територии през 2020 г. „Това е важна част от продължаващия диалог, който водим с нашите приятели и съюзници в стремежа ни да подобрим ситуацията с правата на човека във всички държави, да изградим свят, в който всички граждани са свободни, равни и овластени“, се казва в офииалното съобщение.

 

Продължението четете ТУК

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!