Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сенатът внезапно удължи процеса по отстраняване на Тръмп

/
/
231 Views

Американският Сенат гласува да бъдат призовани свидетели в процеса за импийчмънт срещу Доналд Тръмп, с което преобърна с главата надолу надеждите на републиканците за бързо приключване, предаде АФП.

Петима републиканци се присъединиха към 50-те демократи, за да гласуват за допускане на свидетели, след като демократите, организатори на импийчмънта, сигнализираха за намерението си да призоват конгресменката Хайме Ерера Бойтлер, републиканка, която гласува за импийчмънта на Тръмп през януари, за да свидетелства за телефонния разговор на тогавашния президент с лидера на Камарата на представителите по време на безредиците на Капитолия в САЩ.

Advertisement:

 

 

 

 

Защитата на Тръмп заплашва, че при това положение ще блокира процедурата и ще призове 301 свидетели.

Очакваше се днес процесът по отстраняването на бившия американски президент да приключи. За да бъде взето решение, е необходимо две трети мнозинство, което означава 17 републиканци да гласуват с демократите.

 

Основният спор на двете страни днес бе в какъв смисъл Тръмп използва думата „битка“ на 6 януари пред свои привърженици и дали това не е призивът за нападение на Капитолия.

 

Демократите настояват, че трябва да се схваща буквално, докато защитата на Тръмп твърди, че това е метафора и се позовават на свободата на изразяване.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar