Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сериозен спад на цените по морето от началото на септември

/
/
329 Views

Драстичен спад на цените за почивка по морето от началото на септември. Експертите в туристическия бранш прогнозират дълъг летен сезон – чак до края на октомври, пише Novini.bg.

По въпроса обаче има разнопосочни мнения, тъй като основното ядро почиващи по морето тази година са български туристи. Със сигурност големите хотели няма да могат да удължат сезона, но при по-малките по Южното Черноморие все още има надежда. Намалението на цените е индивидуална търговска политика, но вече има обявени пакети за септември с отстъпки между 20 и 40% в хотели с 3 и 4 звезди.

Advertisement:

 

 

 

Пълен плаж и пълни хотели – такава е ситуацията в момента на юг от Бургас. Изпразването на курортите обаче започва рязко с настъпването на септември. „Започна интересът към почивките след 10 септември, но не мога да кажа, че е нещо „уау“, което да ни оформи месеца като един добър месец за почивка“, заяви БТВ Петя Красногорска, управител на хотел в Созопол. В този хотел се надяват на по-дълъг сезон, но не се ангажират с прогнози. „След активния сезон сме подготвили пакети, които са с намаления за 3 нощувки от порядъка на 20-25%, когато е за 5 и повече нощувки от порядъка на 30 до 40%“, допълни Петя Красногорска.

За гостите в пенсионна възраст има и допълнителни отстъпки. „Наблюдава се тенденция българите да почиват и през септември, но това е много малък процент, т.е. това удължаване не би, така нареченото, спасило туризма в страната“, каза Деляна Цонева от  Българска туристическа камара в Поморие.

„До края на октомври може да бъде удължен само и единствено благодарение на българските гости. Големи хотели, като този, разчитат в по-голямата си част на полети, а такива октомври месец едва ли ще има“, обясни Любо Липчев, управител на верига от хотели в Несебър.

Само една трета от големите хотели в района на Слънчев бряг и Несебър отвориха този сезон. Голяма част от туристическия бранш се надява есента по морето да бъде златна. Профилът на туристите в този период е на семейства със собствен бизнес, които не се влияят от отпуски.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar