Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Симеонов към депутатка от БСП: Това маймуна може да го направи

/
/
528 Views

Народният представител от БСП Анна Славова обвини зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов, че унижава жени депутатки.

Тя заяви, че тези прояви не са били еднократни, а подобен случай имало и с представителката на ГЕРБ Милена Дамянова, пише novini.bg.

Advertisement:

Повод за обвинението станаха изказването на депутатката от БСП Надя Клисурска, която остро критикува предложенията на управляващите и на „Обединени патриоти“ и обяви, че БСП няма да подкрепи промените в Закона за чужденците.

 

 

 

 

Клисурска заяви, че част от депутатите не разбират какво гласуват и това показва неуважение към гражданите, на което председателстващият заседанието Валери Симеонов ѝ направи забележка за спазване на добрия тон.

„ПГ на БСП в момента гласува с краката, защото това, което ни се предлага, качеството на българското законодателство и придатъкът, в който всички се превърнахме, на изпълнителната власт, говоря за вас, делегитимира това Народно събрание отдавна“, категорична бе Клисурска.

„Само не можах да разбера как гласувате вие с краката? Това маймуна може да го направи, човек трудно“, заяви иронично Симеонов от парламентарната трибуна, което предизвика гнева на Славова, която заплаши лидера на НФСБ с оставка.

„Не за първи път си позволявате като председателстващ да унижавате жените депутатки. Преди десет дена това се случи с вашата колежка Милена Дамянова и вие не станахте да я защитите. Сега го прави с колежката Клисурска“, оплака се тя.

„Ако още веднъж си позволите да унижите дама в тази зала, лично аз ще инициирам искането за вашата оставка от името на жените депутатки“, заяви Анна Славова.

„По никакъв начин не съм си позволил да обидя или унижа уважаваната от мен г-жа Клисурска. Просто обърнах внимание върху изрази, които унижават всички народни представители. Беше казано от трибуната, че депутатите от БСП гласуват с крака. Това е обидно към тях и аз влязох във функцията си на председателстващ“, обърна се Симеонов към Славова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar