Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Синоптиците обявиха: Зимата отстъпва. Пролетни температури от началото на февруари

/
/
416 Views

След студеният фронт, който премина над страната и донесе куп главоболия на почистващите фирми, започва постепенно затопляне. Истински пролетни стойности ще достигнат градусите следващата седмица.

Студеният северен вятър се обръща от юг, като ще повиши температурите да около 10-14 градуса на места ще надхвърлят 15-17.
В събота от запад на изток на много места в страната ще превали, предимно дъжд, в планините и високите полета в Западна България – сняг. Остават условията за поледици. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъсва, над Западна България и ще намалява. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, а максималните в по-голямата част от страната ще са между 5 и 10 градуса.

Advertisement:

В неделя вятърът отново ще е от югозапад, слаб, температурите ще се повишат още малко. След временното разкъсване и намаление, облачността отново ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник в югозападната част от страната на места ще превали дъжд.

 

 

 

От понеделник температурите постепенно тръгват нагоре. Облачността намалява и валежи се очакват само над планините. Температурите към средата на седмицата ще са вече 11-14 градуса, на места до 17 градуса. По морето с градус-два по-високи.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar