Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Синоптиците с прогноза за месец март

/
/
475 Views
Advertisement:

През месец март, времето е твърде динамично и променливо. Месеца се характеризира със студени зимни температури, разбира се, не са изключени и температури, които ще достигат 22-23 градуса. Тази година очакваме месец март да бъде по-топъл от обичайното. Началото на месеца, времето ще бъде хладно. Очакваме превалявания на дъжд във високите полета на западна България, той ще преминава в сняг. Не очакваме да има трайна снежна покривка. Ще има усилване на вятъра в северозападната част на страната и в Дунавската равнина.

Сутрешните температури през първата половина на месец март 2021 ще достигат на някои места до минус 2 градуса, но след четвърти-пети март, температурите ще тръгнат бавно нагоре и ще са в интервала 1-10 градуса. Това повишение на температурите ще повлияе на снежната покривка в планините. Тя ще започне да се топи и карането на ски ще бъде затруднено на някои места, пише Здравни.

Advertisement:

 

 

 

 

По-високите полета снежната покривка ще се задържи добра до края на месеца, и до началото на месец април.

Ако през първата десетдневка на месеца очакваме по-зимни температури, през втората половина на месеца със сигурност ще усетим полъха на пролетта.Докато нощните температури ще напомнят за зимата, то през деня температурите ще започнат бавно да се повишават и около 20 – 23 март очакваме дневните температури да са в интервала между 19 – 23 градуса. Независимо, че през нощите може да има ниски температури, слънцето през деня ще напомня, че зимата вече си отива. Очакваме леко захлаждане около 25 и 28 март. То ще е незначително и след това температурите отново ще тръгнат нагоре.

Най-ниските температури, който очакваме през месец март 2021, ще са между -4 и -6 градуса, а най-високите около 23-25 градуса.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar