Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Скъса се и новата тръба на дъното във варненското езеро. Фекалиите текат отново

/
/
247 Views
Advertisement:

Драмата с изливането на фекални води във Варненското езеро се повтаря.

Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Община Варна.

Advertisement:

В него се казва, че днес е получено уведомление от „Хидроремонт ИГ“ ООД, че при оглед на новата тръба в езерото е констатирано прегъване, което води до намаляване на сечението ѝ, налична пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води.

Не се съобщава какви количества изтичат.

 

 

 

„По първоначални данни от фирмата смятат, че причина за възникналия проблем е неравният терен, където временно е положена тръбата. От „Хидроремонт ИГ“ ООД заявяват готовност при благоприятни метеорологични условия да извършат необходимия ремонт на тръбопровода за своя сметка в рамките на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая РИОСВ – Варна, „ВиК- Варна“, Областна управа – Варна“, предадоха от кметския пресцентър.

От съобщението става ясно, че за пръв път нередност с тръбопровода е регистрирана от „ВиК- Варна“ на 15.01.2021 г., когато са констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“.

От община Варна допълват: „Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото – на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar