Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Слави Трифонов: Заради действията на Гроздан Караджов ще бъде съборен незаконният кей на „Росенец“

/
/
3060 Views

Снимка Фейсбук, Слави Трифонов

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов написа в профила си във Фейсбук: „Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от „Има такъв народ“, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на „Росенец“. Иначе „ние сме ДПС“, а всички останали са „Промяната“. По делата им ще ги познаете.“

Advertisement:

По-рано сайтът bird.bg съобщи, че бутат обекта, наричан кея на Доган. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов е изпълнил поетия ангажимент да разпореди проверка по казуса, пише dunavmost.com.

В личния си профил той коментира: „Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме каквото сме обещали“.
ДНСК е констатирало незаконно строителство, твърди сайтът и прилага констативен акт от 23 юни за проверка на строеж „Удължаване на кейова стена“.

Неговото заключение е, че са налице нарушения, които са основание за започването на административно производство по реда на чл. 225, ал.1от Закона за устройство на територията.

От строителната дирекция обещаха повече подробности в утрешния ден.

Припомняме, че през март Дирекцията за национален строителен контрол установи, че удължението на кейовата стена в лесопарк „Росенец“ е изградено без необходимите строителни книжа. От там не откриха строителни книжа в община Бургас, нито искания за издаване на разрешение за строеж за преустройство и удължаване на хидротехническо съоръжение „Кейова стена“, изградено в акваторията на Черно море.

Обектът представлява стоманобетонна подпорна стена – вълнолом и стоманобетонен кей с „Г“ образна форма. Приблизителната дължина на съоръжението е 280 метра и се състои от северна част с приблизителна дължина 175 м и западна – с приблизителна дължина 105 м.

Новото строителство е цялата къса част и около 125 м от дългата част на кейовата стена. Това се потвърждава от кадастралните скици и от сателитните снимки. За новото строителство не са открити необходимите строителни книжа, включително разрешение за строеж.

Advertisement:

1 Comments

  1. Не съм привърженик нито на ДПС,нито на дългия, но се пропуска „удобно“(той дългия го имаше в програмата си Виктор Удобното), че територията на България е до най- крайната точка от бряг или хидротехническо съоръжение. И от нея се измерва 25 мили(ако не греша) акватория.
    Та в този хаотичен ред на мисли, Доганя може пък (макар и без документи и разрешителни) да е сторил нещо „добро“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar