Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Следващата седмица прокуратурата отговоря на евродепутатите за Гешев и Борисов

/
/
350 Views

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията „LIBE“ между 25 и 28 септември. Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Това заяви заместник главният прокурор Даниела Машева в ефира на БНТ.

Припомняме, че в края на август премиерът и главният прокурор не присъстваха на изслушването в специалната група за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Европейския парламент, въпреки че бяха поканени. Евродепутатите обаче не се отказаха от намерението си да получат отговори за ситуацията у нас и изпратиха въпроси до Борисов и Гешев, сред тях има питания за „Барселонагейт” и за записите и снимките на премиерското чекмедже в Бояна.

Advertisement:

 

 

 

По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност.

За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира – дали има данни за извършено престъпление“, коментира Машева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar