Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Служебното правителство назначи важен кадър на ГЕРБ без конкурс за шеф на тол системата

/
/
9 Views

Кадър Булфото и БТВ

Поредна рокада в голяма държавна фирма.

Advertisement:

Тихомълком и без конкурс ръководството на тол системата е било сменено от служебното правителство. За началник на звеното е посочен кадър на ГЕРБ – 39-годишният Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов, пише „Капитал“.

Това е първото действие на прясно назначения управител на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов. Той е назначил Темелков в деня, в който оглави АПИ. Самият Иванов бе ръководил тола от времето на служебното правителство с регионален министър Виолета Комитова до около 20 юли, когато е бил отстранен, твърди още изданието.

Темелков е потвърдил за рокадата, като първоначално отрича да е в ръководството. После обаче призна, че в четвъртък е бил назначен за „изпълняващ длъжността“ ръководител на дружеството. „Това е временна позиция, не е имало конкурс, само изпълняващ длъжността съм от четвъртък“, каза Темелков. Той допълни, че не знае кога ще бъде обявен конкурс за титуляр и че все още не е решил дали ще се яви, пише Novini.bg.

Георги Темелков гравитира край ГЕРБ почти от самото създаване на партията. В първия мандат на партията, когато председателството на Народното събрание беше поето от Цецка Цачева, Темелков беше неин съветник и част от политическия ѝ кабинет. Тъй като членовете на политическите кабинети си тръгват с председателите, за да запази „държавна позицията“ в края на мандата си Цачева преназначава Темелков в дирекция „Протокол“ на парламента. На чиновническата длъжност той престоява около година (по времето на кабинета „Орешарски“).

След предсрочните избори през 2014 г. Темелков отново става член на политическия кабинет на новия председател на парламента от ГЕРБ – Димитър Главчев. По-късно, при създаването на тол системата напуска и заема позиция там.

Бащата на Георги Темелков – Атанас, също е неразривно свързан с началническа позиция в държавната администрация по време управлението на ГЕРБ. В периода между 2011-а и 2016 г. e заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ към Министерството на транспорта. Веднага след това става главен секретар на Държавна агенция „Електронно управление“. A впоследствие с решение на Министерския съвет от декември 2017 г. е назначен за председател на агенцията. Преустановява работа там миналата година, когато първото служебно правителство на Румен Радев го сменя.

Георги Темелков доби особена популярност преди две години след злополучната Национална конференция на ГЕРБ в „София тех парк“, когато млади мъже със закрити лица биха журналисти и протестиращи срещу Бойко Борисов граждани.

На кадри от събитието се вижда как Темелков (тогава вече държавен служител в тол системата) с партиен бадж на ГЕРБ, заедно с пиарката на Борисов – Севделина Арнаудова наблюдават как маскираните мъже налагат протестиращи. На други кадри пък се забелязваше как Темелков е до самите биячи, малко след като и пиарът на ГЕРБ Никола Николов е предал на мъжете, които очевидно не са от охраната на събитието, мъж, който протестира срещу Борисов. След видеозаписите как неидентифицираните мъже бият демонстранти, ГЕРБ се разграничиха от случая и завиха, че са смятали момчетата с маски през лицата за охрана. Темелков също отрече да има връзка с тях.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar