Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Социологът Боряна Димитрова: Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред

/
/
290 Views
Advertisement:

кадър: БНТ

„Коалиция на БСП и ДПС би била доста нестабилна“, смята Димитрова.

Advertisement:

„Правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи“, категорична е тя.

Очакваме 5-6 партии в парламента, възможно е влизането на още 1,2 партии. Очакваме шарен и фрагментиран парламент, който поставя всички въпросителни. България няма да е пред кардинална, политическа промяна на тези избори, както беше с НДСВ и ГЕРБ (през 2009 година). Това заяви в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов социологът Боряна Димитрова.

 

 

 

По думите й правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи. Боряна Димитрова определи като близък до невъзможното и екзотичен сценарият БСП да спечели изборите.

„Има разпиляване в протестния вот между „Демократична България“, „Има такъв народ“ и Мая Манолова с Отровното трио. „Демократична България“ има основно ядро, докато при другите две няма такова. Ще видим битката на ядрата или на перифериите. Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред, представените листи са идеологически микс, има противоречия, това е потенциална заявка за възможност за разпадане“, коментира Боряна Димитрова.

Според нея, ако ГЕРБ сформира мнозинство от народни представители в новия парламент, много трудно ще бъде на втори, трети, четвърти участник на изборите да направи коалиция.

„Коалиция на БСП и ДПС би била доста нестабилна, заради мощна опозиция в лицето на ГЕРБ и „Демократична България“. Мисля, че не е възможно да има нова дата за изборите заради пандемията от COVID-19″, каза още Боряна Димитрова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar