Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Спазариха ли ГЕРБ и Воля Конституцията? Правителството не само е дало плаж Кабакум на дясната ръка на Марешки, но и е намалило цената с 30 %

/
/
440 Views

Правителството дало евтина концесия на човек на Марешки, преди „Воля“ да подпише за конституцията

Доскорошният депутат Андон Дончев на Воля поема стопанисването на плажа „Кабакум – Север 2“

Advertisement:

Плаж, стопанисван от майката Веселин Марешки, е даден на нова концесия на друг човек, близък до лидера на „Воля“. Това става ясно от решение на Министерския съвет.

 

 

 

„Булмедикс 2012“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Кабакум – Север 2“, община Варна, обяви вчера правителствената пресслужба. Дружеството е еднолична собственост на Андон Дончев, който бе депутат от „Воля“, но през юли мистериозно подаде оставка, пише Флагман.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 2 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 2 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

 

 

 

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 12,20 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 373 080 лв. с ДДС, информира още правителствената пресслужба.

Решението на Министерския съвет обаче предизвика остра реакция от страна на Тома Белев – общински съветник от „Демократична България“ в София.

“Министерски съвет днес (сряда – б.а.) отдаде за 20 години под концесия плажа „Кабакум север 2“ отново на Воля, този път вместо на майката на Марешки, сега на дясната му ръка ексдепутатът Андон Дончев. Този пък концесионното възнаграждение е намалено от 32 на 22 хиляди (1,5 лев/кв.м). Министрите смятат вероятно, че за десет години цените у нас са паднали с една трета!!!

С двеста хиляди, които трябва да влязат в бюджета, ГЕРБ си купува подписите на Воля за конституционното недоразумение.

Сутринта Марешки заяви, че няма да подпишат конституцията на ГЕРБ, след три часа получи подарък един плаж и веднага подписа. Кеш енд кери е ситуацията в т.нар. Народно събрание”, написа Белев във „Фейсбук“.

През последните десетина години стопанин на плажа беше фирмата „Белвекс“ ООД, собственост на майката на Марешки – Веска, припомня Медиапул.

През годините управляващите от ГЕРБ на няколко пъти се заканваха да развалят договора заради открити нарушения – основно незаконно строителството на плажа.

Най-крупният скандал избухна през 2012 г. заради построения на плажа частен клуб на Марешки с фитнес зала, припомня още изданието.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar