Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Спецпрокуратурата удря Татяна Дончева

/
/
2235 Views
Advertisement:

Advertisement:

Специализираната прокуратура започва проверка на твърденията, че лидерът на „Движение 21“ и депутат от ИБГНИ Татяна Дончева е предложила пари, за да предизвика разцепването на „Има такъв народ“. Това твърдят в медийни изказвания Тошко Йорданов и Радостин Василев от ИТН, според които Дончева е предлагала половин милион лева за целта. Прокуратурата е сметнала, че тези твърденията са достатъчни, за да се самосезира. Ето какво съобщиха по случая от Специализираната прокуратура:

“Специализирана прокуратура се самосезира по повод публично изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-тото Народно събрание.

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт, която ще се извърши лично от прокурор. След извършване на пълния обем от действия за изясняване на казуса от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за наличие на достатъчно данни и законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от НК.”

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!