Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Според Байдън трансдбендърите са създадени по божий образ

/
/
1395 Views

Според Байдън трансджендърите са създадени по Божий образ

Президентът на САЩ Байдън: „Всички, които празнуват Деня на видимостта на трансджендърите искам да знаят, че вашият президент ви вижда. Джил, Камала, Дъг и цялата ми администрация ви виждат такива, каквито сте – създадени по Божи образ и заслужаващи достойнство, уважение и подкрепа.“

Държавният секретар на САЩ Блинкен: „От 11 април гражданите на САЩ ще могат да изберат Х като своя полова идентичност в заявлението си за американски паспорт. През следващата година тази опция ще бъде достъпна и за други документи.“

Мария Захарова: Що за бог е този във Вашингтон, в името на който САЩ разрушават основите на Вселената. Мисията на „изключителните“ да създават нови „богоподобни“ хора е да извеждат средната класа. Това вече е обявено като официална политика на САЩ.

Advertisement:

Правителството на Байдън обяви, че вече ще има възможност полът да бъде отбелязван с хикс в американските паспорти; издигна знамето на трансексуалната общност пред министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси; и похвали преминаването от „основаващи се на пола“ към „полово неутрални“ проверки на летищата, отбелязва изданието.

Президентът направи видеообръщение, в което каза на транссексуалните хора, че правителството е готово да ги защитава, и остро разкритикува „омразните законопроекти“, прокарвани в законодателните събрания на управлявани от републиканците щати.

Въпреки неговата съпротива обаче тези законопроекти отбелязаха доста успешна седмица, посочва вестникът. Губернаторът на Флорида Рон Десантис постави началото в понеделник, като подписа законопроект за правата на родителите в образованието, който забранява в училищата да се преподава материал, свързан с половата идентичност и сексуалната ориентация, на деца в началните класове.

В сряда губернаторите на Аризона и Оклахома – Дъг Дюси и Кевин Стит, подписаха законопроекти, забраняващи на атлети от мъжки пол по рождение, да участват в спортни дейности за жени. Очаква се и други щати да направят същото. Камарата на представителите на Тенеси прие вчера подобна мярка.

Дюси подписа законодателство, забраняващо хирургическите интервенции за смяна на пола за лица под 18-годишна възраст. Според него законопроектът ще защити децата.

Министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера атакува подобни законодателни мерки, като издаде вчера насоки, които „ясно показват, че щатите би трябвало да използват своите системи за социална грижа за децата, за да насърчават безопасността и подкрепата за младежите, принадлежащи към ЛГБТКИ+, като е важно да се отбележи, че това може да включва достъп до грижи за полово утвърждаване“, посочва „Вашингтон таймс“.

Байдън очерта нови политики за насърчаване на равенството и приветства транссексуалните хора като „едни от най-смелите“ в САЩ, пише в. „Дейли телеграф“.

Тези политики включват полово неутрални скенери за проверка на летищата, онлайн ресурси за транссексуални деца и техните семейства и възможност хората да отбелязват своя пол с хикс в заявленията за паспорт.

Президентът порица „опасните антитранс“ закони, определяйки ги като „неамерикански“, и заяви, че посетителите в Белия дом ще могат да отбелязват своя пол с хикс.

Според организацията „Свобода за всички американци“ републиканците в щатски законодателни събрания са внесли от началото на годината над 160 законопроекта против ЛГБТ. В сряда Оклахома стана 13-ият щат, забранил на транссексуални да участват в спортни дейности за жени, отбелязва изданието.

Източник:“ГЛАСОВЕ“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar