Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Спрягат трима мераклии за поста премиер, ако Борисов се оттегли. Единият е Росен Плевнелиев

/
/
407 Views

Росен Плевнелиев в тайна връзка със синоптичка | Новини

Има трима мераклии, които могат да заемат поста премиер, ако Борисов се оттегли, разбираме от 168 часа.

 

 

 

Така председателят на ГЕРБ ще изпълни обещанието си да не стои на власт, ако не мине проектът на партията му за нова конституция, но и да остане с патриотите докрай.

Advertisement:

 

 

Кметът на Враца Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков и бившият президент са в късата листа с качества, които лидерът им цени.

 

 

Управленският мандат да бъде довършен до края му през пролетта, но от второ правителство на ГЕРБ и “Обединени патриоти”.
И в него министър-председателят да е различен от Бойко Борисов. А сегашният премиер да се отдаде на подготовка на партията за парламентарни избори.

 

 

 

Тази идея все още стои на вниманието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов въпреки залиняването на протестите в последните седмици. Възможно е вариантът да се ползва и при очаквания провал на проекта за нова конституция, внесен от депутатите от ГЕРБ, патриотите и подкрепен от “Воля”.

 

 

 

За приемането на проекта и свикване на Велико народно събрание, какъвто бе първоначалният план на Борисов, ГЕРБ се нуждае от 160 гласа. Събирането им е невъзможно без участие на ДПС или БСП.

 

 

“Ако не бъде прието предложението, ще смятам този парламент за изчерпан”, закани се Борисов през лятото, когато обяви проекта си за конституция. Което бе прието като сигнал от негова страна, че при провал на идеята за свикване на велик парламент със сигурност ще отиде на предсрочни избори.

 

 

 

 

В същото време обаче “Обединени патриоти”, чието влизане в нов парламент е под въпрос, успяха да убедят Борисов да обяви публично, че мандатът ще бъде довършен докрай.

 

Цялата статия ТУК!

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar