Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Съдът допусна регистрацията на партията на Васил Божков „Българско лято“

/
/
248 Views
Advertisement:

Софийският градски съд допусна партия „Българско лято“, известна като партията на укриващия се в Дубай хадартен бос Васил Божков, да бъде регистрирана. Решението на съда може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Върховния касационен съд, съобщиха Дарикнюз и БТА.

В учредителното събрание онлайн са участвали 934 учредители (при изисквани минимум 500).

Advertisement:

Членовете на партията са 3238 (при изисквани минимум 2500).

 

 

 

 

Председател на партията е Борил Соколов.

По време на днешното заседание за регистрацията на партията прокуратурата настоя тя да не бъде вписвана, защото не отговаря на законовите изисквания.

Според държавното обвинение в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, като поиска експертиза да провери истинността им. Прокуратурата поиска и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Според прокуратурата лъвът на емблемата на „Българско лято“ има прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и на емблемата на Български монетен двор, като посочи, че иска да бъде проверено доколко това е така.

Съдът обаче прецени, че при този тип дела, когато няма насрещни доказателства от страна на държавното обвинение, не е налице основание да се назначат експертизи. Като посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда.

Съдебният състав отбеляза още, че въпреки големите си ресурси прокуратурата не е направила исканите от нея проверки на доказателствата преди започването на делото.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar