Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Съдът оправда Валери Симеонов за „кресливи жени с уж болни деца“

/
/
282 Views

Валери Симеонов: Не съм показвал среден пръст на протестиращите, това е  абсолютен фейк нюз - От деня - БНР Новини

Според магистратите той не е засегнал достойнство и интереси с изказването си

 

Семейство от Пловдив опита да обори Комисията за защита от дискриминация, според която лидерът на НФСБ Валери Симеонов не е засегнал достойнство и интереси с изказването си по посока на инвалидите, децата с увреждания и техните родители, пише сайтът „Марица“.

Advertisement:

През октомври 2018-а Симеонов каза пред журналисти: “Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“. Думите му бяха в коментар на протестиращите майки на деца с увреждания.

 

Изказването му пред телевизия СКАТ след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в вторник доби популярност и предизвика гневни реакции в социалните мрежи, след като беше излъчено в предаването „Господари на ефира“. Това провокира призиви за незабавната оставка на Симеонов от страна на граждани, БСП и протестиращите майки.

 

Родителите от Пловдив атакували решението на комисията в Административния съд в Пловдив. Така се стигнало до вчерашното решение на магистратите, които също отхвърлили жалбата.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar