Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

С пари, предвидени за строителството на участък от АМ „Хемус“, бил построен хотел

/
/
111 Views

 С пари, предвидени за строителството на участък от АМ

Има известно подобрение в съвместната работа на МВР и прокуратурата. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, като даде за пример разследването по автомагистрала „Хемус“.

Министърът обяви, че сред деветимата обвиняеми за злоупотреби около строителството на АМ „Хемус“ има представители на „много интересни дружества“ без обаче да назове имена:

„Има известно подобрение основно на териториално ниво. Има производства, които се задвижиха. Вече знаете, имаме и първите резултати – имаме 9 привлечени лица към наказателна отговорност по случая „Хемус“. И апелирам много внимателно да видите кои са тези лица. Защото това не са онези граждани, неизвестни никому, анонимни, които виждахте по телевизията в началото на случая.

Advertisement:

Ще ги видите, свързани са с много интересни дружества. На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани тези дружества, вие знаете много добре, през годините.“

Демерджиев отчете като изпълнено обещание, че кръгът на разследваните лица се е разширил на деветима. Той коментира твърдението на предшественика си Бойко Рашков, че с пари, предвидени за магистрала „Хемус“, е построено вилно селище:

„По-скоро става въпрос за хотел, но пак ви казвам, нека да не изпадаме в подробности. След като са преминали през няколко дружества, са отишли в построяването на нещо съвсем различно от магистрала „Хемус“  – на хотел“, каза министърът на вътрешните работи пред журналисти в кулоарите на парламента.

По повод изпратеното от главния прокурор писмо за изграждане на съвместни екипи за анализ и мониторинг на 6 вида престъпления Демерджиев коментира, че искането ще бъде разгледано, за да се види дали има основание за формирането на такива екипи.

Източник: БНР

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar