Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Тази нощ минаваме към зимното часово време. Ще спим с час повече, но вече ще се стъмва много рано

/
/
388 Views

Тази нощ минаваме към зимно часово време. За някои това е добре, защото ще се спи с час повече, но за мнозина убобството ще започне още на следващия ден, когато тъмнината ще настъпи още преди 18:00 часа.

Часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад точно в 04:00 часа. В България преминаването от лятно към зимно часово време и обратно започва да се прилага през 1979 г., а в Европа – от 1916 г., припомня Нова тв.

Advertisement:

 

 

 

От 2002 година насам зимното часово време в ЕС започва в последната неделя от октомври и завършва в последната неделя от март. Различните държави не са единодушни относно това дали има нужда от зимно и лятно часово време. Някои държави желаят да преустановят ежегодната промяна. Причините са, че икономическият ефект от тези промени е незначителен, а много хора се оплакват от здравословни проблеми.

Европейският парламент през март 2019 г. подкрепи предложение за прекратяване на смяната сезонното часово време през 2021 г., съобщават от законодателния орган. 2021 г. може да бъде последната година на смяна на сезонното часово време в Европейския съюз.

Допитване от 2018 година показа, че 51% от българите искат лятно часове време. За зимното часово време пък своя глас дадоха 38%.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar