Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Татяна Дончева: ИТН, БСП и ДПС може да направят правителство

/
/
2541 Views
Advertisement:

Advertisement:

Ако се получи с третия мандат една сглобка, за която смятам, че не е изключено – БСП, ДПС и ИТН тогава също ще върнем назад. Това мнение изрази депутатът от ”Изправи се.БГ! Ние идваме” Татяна Дончева. В кулоарите на парламента Дончева заяви, че от представляваната от нея парламентарна група нямат претенции към датата на изборите и дали те ще се проведат 2 в 1 или в друго време, ако не се осъществи третият мандат, пише Фрог.

В същото време Дончева потвърди, че групата ще води конструктивни преговори. На въпрос дали има шансове за третия мандат, Дончева отговори:

„Ще се постараем, консолидирано, с други партии на промяната да удържим позицията. Ако се постигне третият мандат с една сглобка, за която смятам, че не е най-изключена – БСП, ДПС, ИТН, тогава – също“.

Дончева остро разкритикува забавянето на актуализацията на бюджета, която според нея е „три листа“ и не е необходимо да се обсъжда и гласува в рамките на три седмици:

„В същото време много са се разбързали да избират управител на БНБ. И това трябвало да стане в супер спешен порядък! Защо? Защото има парламент с висока обществена репутация? Защото можем да постигнем съгласие за някой авторитетен банкер, който е авторитетен за българските граждани, а не за някаква тяхна общност на мнозинството?“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!