Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Тибетски текст на 2500 години точно описва K-19 вируса и как са се лекували

/
/
683 Views
Advertisement:

Текст на възраст 2500 години, открит в Тибет, описва белодробно заболяване и причинителя му. Експерти, анализирали текста, отбелязват, че описанието силно наподобява настоящата епидемия от коронавирус. И така, в текста, наречен “Гюд-джи”, се казва за кръгъл вирус с тъпи разширения. Още преди 2,5 хилядолетия тибетските лекари знаели какво причинява масивни инфекции. Дори някак успявали да видят вируса. Епидемията, описана в ръкописа се нарича ниен-рим.

 

 

 

Едва наскоро учените забелязаха, че тя силно наподобява коронавирусна инфекция. Текстът започва с факта, че хората в ерата на Кали-юга са станали меркантилни и алчни. Сякаш всички човешки ценности били скрити в сандък; започнала борба за религии и за ресурси. Това поведение накарало висшите сили да изпращат епидемии на земята, които са хразпространяват чрез дишане. Жертвите на ниен-рим са имали белодробни проблеми, дишането е затруднено, кашлица, треска, болки в корема и обриви.

Advertisement:

По кожата се появява тъмно акне и в резултат на негативния ефект върху червата започвала кървава диария. Текстът описва изненадващо точно самия вирус, който е кръгъл и с тъпи разширения. Вирусът може да се види само с микроскоп, но преди 2500 години по принцип не е могъл да съществува.

Вирусът се разпространявал в тялото много бързо: засегнати били мускулна тъкан, кръвни канали, кости и жизненоважни органи. Лечението е проведено с билкови отвари, хапчета, пасти и лечебна бира. Превод: БЛИЦ

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar