Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Това е мост след ремонт за 300 000 лева

/
/
345 Views

Какво се случва с прочутия дървен мост на Дряновския манастир, който вече трябваше да е ремонтиран с отпуснати от държавата 300 хиляди лева за възстановяването му?

Снимка на разпадащото се дървено съоръжение, публикувана във Фейсбук от Маринела Шаронова и споделена от хиляди критици на властта събуди вълна от негодувание в социалните мрежи. Според публикацията, мостът е бил ремонтиран още през 2019 г. за 3 милиона лева, а внушенията са, че милионите са откраднати.

Advertisement:

Всъщност, фактите са по-различни. Съоръжението, което свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в района, бе почти изцяло разрушено при проливните дъждове в България през юни 2019 г. Кметът на Дряново Мирослав Семов обаче отказа да ремонтира моста за сметка на общината, а от манастира също не пожелаха да отпуснат пари за ремонт с твърдението, че това е задължение на местната власт. Накрая държавата отпусна 300 хиляди лева за възстановяването на дървения мост.

 

 

 

 

 

След наводненията през юни 2019 г. мостът на Дряновския манастир бе напълно разрушен.

Ремонтът на Дряновския мост обаче трябваше да е приключил в края на месец ноември. Поне така увериха на 16 август от общината в Дряново, когато стартира възстановяването на конструкцията.

Месец след обявения краен срок за приключването на ремонтните и възстановителните дейности, Дряновския мост все още не е завършен.

Това дава повод за спекулации и лесни внушения за извършена далавера. Иначе от община Дряново твърдят, че публикуваната снимка на „ремонтираното“ съоръжение е стара и че мостът ще изглежда съвсем различно, когато най-после приключи работата по него.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar