Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Томислав Дончев, ГЕРБ: Даваме знакова подкрепа за правителство на Слави Трифонов

/
/
196 Views
Advertisement:

Advertisement:

кадър Нова телевизия

Не мисля, че Слави Трифонов и Бойко Борисов са имали някаква комуникация след изборите. Това каза в студиото на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Той добави, че принципно е редно да има контакт между лидерите на всички партии, които са се представили добре, но нормалните политически практики у нас ги няма.

ГЕРБ нямат страх от нови избори, нито от служебно правителство, назначено от президента, коментира Дончев. „Всички политически конструкции, които изключват първия, са противоестествени“, каза той и прогнозира, че това ще стане ясно в следващите месеци.

 

 

 

Дончев коментира, че ГЕРБ няма да проявят политически егоизъм. „Ние не сме революционна организация, няма да организираме бунтове“, каза вицепремиерът. Той  сподели, че в партията има много хора, които са мотивирани да предприемат „антиреволюционни“ действия.

“Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знакова подкрепа. Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов – на предложеното от него правителство, не му достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена подобна подкрепа”, обясни още той.

Дончев поиска да стане ясно, че подкрепата към Слави Трифонов, ако не му достига малко за съставяне на правителство, не е следизборно съглашение или коалиция.

“Непоискани дарове не трябва да се носят. Ако някой не иска подобна подкрепа – няма да я получи. Това беше жест, знак в посока усилията България да има стабилно, легитимно правителство, с ясна парламентарна подкрепа. Моля да не се чете като някакъв вид следизборно съглашение, коалиция или нещо подобно”, категоричен беше вицепремиерът.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!