Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ към президента: Надяваме да не се повлияете от управляващите

/
/
378 Views

Заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви на среща с президента Румен Радев, че трябва да се води диалог за парламентарните избори с най-широк кръг политически представители. Срещата е част от консултациите за вота с партиите извън Народното събрание. „Дори 1 000 човека да гласуват за дадена политическа формация, гражданите трябва да имат мнение”, заяви Йорданов, цитиран от news.bg. Той смята, че трябва да бъде посочено на коя дата ще се проведат изборите, като държавният глава трябвало да се съобрази с мнението на останалите политически партии.

„Отговорността е на президента и искрено се надяваме да не се повлияете, тъй като управляващите са шумни и кресливи, използват всякакво въздействие върху вас, и да вземете правилното решение“, заяви Йорданов.

Advertisement:

 

 

Президентът Румен Радев от своя страна обясни, че консултациите за изборите с извънпарламентарните партии са важни не само за изпълнение на контитуционното право, но и защото изборите ще бъдат за първи път в условия на пандемия. „Това налага отговорност и усилия не само в институциите, но и от всички политически субекти, защото трябва да се гарантира и да се направи всичко необходимо за здравето на хората, правото на вот и доверие в изборния процес”, настоя Радев.

Страховете на хората не трябва да попречат на избирателната активност, настоя Филип Станев и допълни, че предстоящите избори поставят сянка на съмнение доколко те ще бъдат честни, след като бъдат направени от управляващата партия. Той е на мнение, че е доста странно българският парламент да спи с пистолет на глава си и кюлчета злато в шкафчето си.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar