Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Тошко Йорданов: Слави Трифонов вдигна жълт картон, но ще стане брутално, ако вдигне и червения

/
/
2372 Views
Advertisement:

Advertisement:

снимка Булфото

Слави Трифонов вдигна жълт картон, но ще стане брутално, ако вдигне и червения на правителството. Това коментира пред бТВ Тошко Йорданов.

Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни, посочи той.

Повод за неговите думи беше пост на лидера на партията Слави Трифонов във “Фейсбук“, в който заяви, че коалиционните партньори не се “допитват до “Има такъв народ“.

По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, “не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Йорданов обвини в лъжа председателя на Народното събрание Никола Минчев, който заяви, че представители на ИТН не ходят на коалиционните съвети.

Лидерът на парламентарната група на ИТН каза, че политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и не се работи по много от нещата в него.

Според него има информацията, че са водени два типа разговори – официални и неофициални. Има доказателства за това, но каза, че ще бъде по-конкретен “когато му дойде времето“.

По думите му провелия се късно снощи коалиционен съвет “за първи път партиите са говорили в конкретика за мерките“.

Постигнато е съгласие по няколко предложения, които се очаква да бъдат представени по-късно днес. Едно от договорените неща е нулева ставка за производството на хляб, каза Йорданов.

Според него, ако премахването на ДДС върху хляба не доведе до намаляване на цената му, както не е имало намаляване на цените в ресторантите с промяна на ставката, все пак ще подпомогне бизнеса и производителите, предаде blagoevgrad24.bg.

Йорданов обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото с тази инфлация, останалото е политическо говорене ангро, добави Йорданов, според когото не е важно дали ще приемем европейската валута в началото или средата на 2024 г., а е абсурд е да изпълним изискванията за два месеца.

Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, заяви Тошко Йорданов пред bTV.

Като пример той посочи вицепремиерът Калина Константинова, която във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!