Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Трагедията е огромна! Погребаха Диана 4 дни преди 14-ия ѝ рождения ден

/
/
504 Views

Без ковчег, по мюсюлмански обичай, беше погребана убитата в събота пред входната врата на дома си 13-годишна Диана Чонкова от павелбанското село Скобелево, пише Монитор.

В траурната процесия се включи ходжа от Казанлък, съболезнования на близките поднесоха местни жители и учители от основното школо „Генерал Скобелев“, разказа кметът Ахмед Сули.

Advertisement:

Момичето стана жертва на покушение, извършено от с две години по-големия Тунджай Идризов, който се почувствал засегнат, че му отказали запалка.

Смъртта е в резултат на прободна рана в гърдите, при аутопсията са намерени още две повърхностни рани в областта на бъбреците. Ножът е бил намерен захвърлен върху плочките в двора.

„Извършителят на жестокото престъпление преспокойно излязъл на улицата , отишъл си вкъщи, където се преоблякъл и направил опит да се укрие“, коментира кметът. На обляното в кръв момиченце се натъкнала леля му, която минута преди това видяла излизащия от дворчето Тунджай.

 

 

 

По думите на майката Чонка преди да издъхне на път за болницата в Казанлък Диана казала името на убиеца.

В понеделник със съучениците на жертвата, която имала рожден ден на 30 октомври и дори поканила приятелчета да ги почерпи в селската сладкарничка, влязоха психолози, които направиха опит да възстановят психичното състояние на разстроените деца.

От старозагорската окръжна прокуратура съобщиха, че в неделя, на 25 октомври е повдигнато обвинение за убийството на извършителя, заради непълнолетието му той е бил разпитан от следовател в присъствието на психолог.

С прокурорско постановление на Тунджай Идризов е наложено задържане за 72 часа, очаква се той да застане пред Темида за постоянна мярка за неотклонение в сряда. До тогава трябва да бъде изготвена комплексната съдебно психиатрична експертиза, за да стане ясно дали е съзнавал какво върши.

Според запознати момчето е ползвало ресурсен учител в павелбанската професионална гимназия по хотелиерство и ресторантьорство където е бил осмокласник. Случилото се с Диана Чонкова потресло учителите, никой от тях нямал обяснение за тази агресия от осмокласника, който се държал нормално в часовете и не бил конфликтен, коментира директорът Даниела Андонова.

Използването на ресурсен учител било „наследено“ от основното училище в Скобелево, което посещавал Тунджай. Осигурен е психолог, който ще разговаря със съучениците му.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar