Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

„Тренд“ за изборите: ГЕРБ бие на изборите

/
/
290 Views

Според проучване на „Тренд“ за месец март, пет формации влизат със сигурност в парламента.

Коалицията ГЕРБ-СДС запазва лидерската си позиция с 28.8% от заявилите, че ще гласуват. БСП е на втора позиция с малко над 5% дистанция от своя основен опонент. Третото място остава оспорвано, като „Има такъв народ“ (12.7%) и ДПС (12.1%) са на малка разлика помежду си.

Advertisement:

 

 

Демократична България е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 5.9% подкрепа от заявилите, че ще упражнят правото си на глас. „Изправи се! Мутри вън!“ и ВМРО остават на ръба на парламентарната бариера съответно с 4.1% и 4% от гласуващите.

 

Снимка: „Тренд“

Останалите формации остават засега под 4%-вия праг представителство в Народното събрание, като „Патриотична коалиция Воля-НФСБ“ събира 2.5%, Възраждане 1.1% и АБВ, които се ползват с 1.1% подкрепа.
45% заявяват, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори, но пандемичната ситуация крие рискове за избирателната активност, пише www.bgonair.bg.

Сред тези, които заявяват, че ще гласуват на предстоящите избори, 83% твърдо са решили за кого ще дадат своя вот, докато 17% все още се колебаят. Само 38% от гласуващите са заявили, че ще се възползват от възможността за пренареждане на партийната листа чрез преференциално гласуване за определена личност.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar