Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Тръгна подписка за импийчмънт на президента Радев

/
/
366 Views

https://ejednevno.eu/wp-content/uploads/2020/08/4402.jpg

Граждани организираха петиция за импийчмънт на президента Радев, предаде 48 часа. Същевременно депутати от мнозинството също обсъждат възможността за отстраняване на Румен Радев от президентския пост чрез импийчмънт покрай скандалите с търговия на влияние на „Дондуков“ 2 и призива на държавния глава за бунт след спецакцията на прокуратурата в четвъртък. Това стана ясно от коментар по темата на депутата от „Обединение патриоти“ Борис Ячев. Както е известно за да е успешен импийчмънта е необходимо да бъде подкрепен в НС с квалифицирано мнозинство от над 160 гласа.

 

 

 

 

„Говорим за война на институциите, която не е започната от изпълнителната власт, не е изключено да доведе ставащото до импийчмънт на президента. За първи път имаме и сериозни доказателства, свързани с търговия с влияние. Отговорът на прокуратурата е адекватен“, заяви народният избраник в ефира на Bulgaria on air. По думите му в последните години НСО се въвлича непрекъснато в скандали. „За мен беше интересно изявлението на Румен Радев относно това кой да бъде охраняван от НСО, че това решение се взимало от представители на изпълнителната власт. Ще направим спешни законодателни промени, с които да дадем на шефа на НСО да определя кой, за колко време, как да се охранява“, каза още депутатът от НФСБ и допълни: „Наблюдавайки увеличението на бюджета на НСО, смятам, че е добре подплатен и това е на фона на орязания щат и бюджета на МВР. Бих предпочел повече униформени полицаи в малките села.“.

Advertisement:

Ячев коментира и плановете на държавата да влезе в петролния бизнес като изтъкна, че след съответните законови промени, които вече са факт, тази есен вероятно първите няколко десетки държавни бензиностанции ще отворят врати.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar