Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Търсят се над 1300 учители преди началото на учебната година

/
/
355 Views
Advertisement:

Advertisement:

Още 1354 учители се търсят да бъдат наети само 3 седмици преди старта на новата учебна година, показа справка на МОН. Свободните места са значително по-малко спрямо същото време предходната година, обясниха още от ведомството, цитирани от “Монитор”, пише bgonair.bg.

Най-голям недостиг на учители има в големите градове. В Пловдив са необходими още 256, за да стартира нормално учебната година. Търсят се математици, географи и начални учители, както и други.

В столицата не достигат 250 педагози. Най-търсените преподаватели са за предмети като английски език, математика, химия, история, музика. В Стара Загора се търсят още 134 учители, а във Варна- 95. В Пазарджик също не достигат преподаватели.

 

 

 

 

Там са обявени 80 позиции. Под 10 педагози не достигат в Ловеч, Разград, Сливен и Търговище. Хасково и Кърджали са успели да запълнят липсите преди началото на септември.

“Възможно да се насрочат нови интервюта, ако не е избран кандидат. Реалната картина на свободните работни места ще бъде ясна към 11 септември, като назначенията трябва да приключат до 14 септември.”, обясниха от образователното министерство.

Недостигът на учители се очертава да е по предметите от общообразователната подготовка – математика, физика и астрономия и чужди езици. Нужда от учители се очертава и по предмета предприемачество, чийто недостиг ще се запълни с допълнителната квалификация, която ще придобият по Национална програма “Мотивирани учители”, допълват от образователното министерство.

Тези учители ще получават допълнително месечно възнаграждение в размер на 500 лв. За да може да бъде осигурена честата дезинфекция в училищата, голяма част от тях търсят да наемат и хигиенистки.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!