Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Увеличаваме минималната заплата и пенсиите

/
/
505 Views

Ще предложим увеличение на минималната работна заплата. Не е редно само работниците и държавата да приемат тежестта на кризата. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социалният министър Деница Сачева, цитира Флагман.

„Разговорите ни за пенсиите предстоят. Те ще се проведат на коалиционния съвет. Имаме готовност както да продължим мярката с 50 лв., така и да направим предложения за преизчисляване на пенсиите с доходите от 2015 г.“, добави тя.

Advertisement:

 

 

 

Сачева изтъкна, че има два-три варианта, които се обсъждат, но кой ще се приеме е въпрос  на политическо решение.

„Моето виждане като социален министър е, че е по-добре да направим преизчисление на пенсиите, като се запази справедливостта и структурата на пенсионния модел“, добави тя.

„В момента даваме около 106 млн. за тези 50 лв. добавки. Това е около 1 милиард и 200 милиона лева годишно – със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на почти 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, така че да се направи баланс между пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 г. и тези, които са се пенсионирали преди това“, обясни социалният министър.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar