Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Удължават извънредната епидемична обстановка в България

/
/
450 Views
Advertisement:

Advertisement:

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще предложи на премиера извънредната епидемична обстановка в България да бъде удължена до края на септември. Това стана ясно след днешното посещение на Ангелов във Варна, където той пристигна тази сутрин, за да се запознае със създадената от лечебните заведения организация за работа в условията на COVID-19, пише flagman.bg. 

 

 

 

 

 

Миналият петък министърът бе в Бургас, откъдето обяви, че ситуацията в страната се подобрява, а тенденцията за намаляне на броя заразени е трайна. Той обяви, че заболеваемостта в България е спаднала с 47.6% спрямо тази в началото на август, което мнозина приеха като добра новина, сочеща към факта, че вероятно и последните мерки и забрани в страната ще отпаднат.

Изводът от изказването на министъра във Варна днес е, че в следващия месец остават мерките за задължително носене на маски в магазини, както и от персонала на заведения и дискотеки. Социалната дистанция също остава препоръчителна до края на септември. Той уточни, че няма планове за засилване на мерките, ако статистиката се запази такава, каквато е сега.

Припомняме, че още в края на миналата седмица министърът опроверга и твърденията, че наесен се въвеждат отново КПП-тата и определи тези слухове като „грозна лъжа“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!