Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Удължават извънредната обстановка

/
/
862 Views
Advertisement:

Advertisement:

Правителството удължава извънредната епидемична обстановка с три месеца.

Причината – навлизаме в нова пандемична вълна, съобщи след заседанието на Министерския съвет здравният министър Стойчо Кацаров.

Очаквайте подробности!

С маски по време на занятия ще бъдат 6-годишните деца, които са в детските градини, както и малките, които посещават предучилищна. Това каза пред БНТ министърът на образованието проф. Николай Денков.

Предучилищното образование у нас вече е задължително от 4-годишна възраст, но от МОН уточниха, че става дума за децата, които са в последна година на градина преди първи клас, т.е. тези на 6 години. Някои обаче тръгват на училище на 6 г., което означава, че реално дори 5-годишни деца може да бъдат задължени да стоят по минимум 8 часа на ден с маски, заради което родители вече започнаха да се бунтуват в социалните мрежи. “Дори по летищата и самолетите е разрешено децата да са без маска”, възмущават се родители.

Указанието за налагане на маски и на най-малките е на здравното министерство заради по-заразния Делта вариант. При обявяването вчера на Насоките за обучение по време на пандемия стана ясно, че маските ще са задължителни и за всички ученици от 1-ви до 12-и клас, освен ако училището не е в зелена зона. Маски няма да се изискват в двора на училището и по време на часове по физическо възпитание в отворени помещения, предаде “Сега”.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!