Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

УЕФА: Няма шанс мач от Евро 2020 да се играе на празен стадион

/
/
193 Views

Ако някой от дузината градове домакини на европейското първенство по футбол не може да гарантира, че на мачовете ще присъства публика, той ще отпадне от списъка с организаторите на отложеното с една година Евро 2020. Това обяви президентът на УЕФА Александър Чеферин, пояснявайки, че финалното решение ще бъде взето на 20 април.

 

Според плана на европейската футболна централа турнирът трябва да се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 г. в 12 града на Стария континент: Рим (Ит), Билбао (Исп), Лондон (Анг), Глазгоу (Шот), Дъблин (Ирл), Амстердам (Нид), Санкт Петербург (Рус), Копенхаген (Дан), Мюнхен (Гер), Будапеща (Унг), Букурещ (Рум) и Баку (Азер).

Advertisement:

Заради все още нестихващата пандемия от COVID-19 и все по-голямото разнообразие от нови щамове на причиняващия я коронавирус обаче в повечето от тези държави в момента са в сила строги ограничителни мерки, забраняващи присъствието на зрители на спортни мероприятия. Затова и футболът продължава да се играе при закрити врата в почти цяла Европа.

 

Въпреки това Чеферин заяви: „Имаме няколко сценария, но това, което мога да гарантирам, е, че не съществува вариант мач от Евро 2020 да се играе на празен стадион. Всеки домакин трябва да гарантира, че на трибуните ще има запалянковци.“

 

Също така стана ясно, че УЕФА няма намерение да удължи срока, в който всеки от градовете трябва да представи окончателен план колко зрители ще може да влизат на съответния стадион, и той остава 7 април. Предложенията ще бъдат разгледани на заседанието на изпълнителния комитет на 19 април, а финалното решение ще бъде взето по време на конгреса на централата на 20 април.

 

„Поставили сме краен срок 20 април за изясняване на всички детайли около Евро 2020 – добави Чеферин. – Идеалният сценарий е да проведем турнира на оригиналните 12 стадиона. Но ако това не е възможно, ще се ограничим в 10 или 11 държави, ако една или повече локации не могат да покрият поставените условия за домакинство.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar