Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ултиматум: Заведенията готови да отворят заедно в един и същи ден по Италианския модел

/
/
334 Views
Advertisement:

Собствениците на заведения вече искат да работят и имат определени условия, стана ясно днес, пише eurocom.bg. 

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорни министри, за да разговарят за възобновяването на работата на обектите и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа.

Advertisement:

„Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел (там в един и същи ден всички заведения отвориха въпреки забраните), до понеделник ще се вземе решението. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища“, каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България подкрепи изказването на Алибегов.

„Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим при дори 50 % капацитет. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафета и сладкарници. Те предлагат на 18-20 февруари“, обяви той.

По думите му не са съгласни да затварят преди 23:30 ч. „Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити, нашият бранш спазва мерките. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 000“, прогнозира Алибегов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar