Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Урсула фон дер Лайен: Ваксинационният паспорт ще бъде въведен скоро

/
/
289 Views
Advertisement:

Кадър видео туитър

„Какво точно ще представлява т.нар. зелен дигитален паспорт ще обясним още този месец, когато ще представим проекта“, заяви Урсула фон дер Лайен чрез видеоконферентна връзка. По думите ѝ по този начин ще бъдат създадени „зелени“ коридори за трансгранично пътуване в Общността.

Advertisement:

Идеята за създаването на ваксинационен паспорт е все по-близо. След натиск от държавните и правителствени ръководители на ЕС по време на Европейския съвет в четвъртък и петък, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви днес, че още този месец ще представи проектозакон за новия паспорт, който се очаква да бъде изцяло дигитален. Именно чрез него притежателите му ще могат да докажат, че са били имунизирани с една от ваксините срещу COVID-19, разрешени от ЕС.

 

Целта е ваксинираните срещу COVID-19 граждани да представят сертификат, че са ваксинирани, който сертификат да бъде изключително сложен за фалшифициране, допълни председателят на ЕК, цитирана от онлайн изданието 20minutos.

Очаква се във въпросния сертификат да бъдат включени личните данни на лицето, информация за ваксината, която му е поставена, и агенцията, от която е издаден документът, пише Novini.bg.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar