Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Фандъкова: 16-годишният Людмил е убит от незаконен кабел

/
/
287 Views

Кметът на София излезе с изявление за причината за смъртта на 16-годишния Людмил, който загина, след като стъпи на оголен електрически кабел върху шахта в София. Незаконен кабел е причинил токовия удар, убил момчето. Това стана ясно на извънреден брифинг на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Смъртта на 16-годишния Людмил е тежко престъпление. Изказвам искрените си съболезнования пред семейството, каза Фандъкова по повод трагедията на столичния булевард “Иван Гешов” в неделя. Людмил издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели и бе поразен от токов удар, предаде Нова Тв.

Advertisement:

 

 

 

Фандъкова обясни, че е назначила проверка за случилото се, която е засегнала всички обекти на тротоара пред болница “Св. Иван Рилски”. Трите обекта са поставени с документи от район “Триадица”, тя взима наеми за тях. В документацията за поставянето има пропуски, уточни градоначалникът. Другите два павилиона също били напълно незаконни.

През 2018 г. е имало заповед за премахването им, но документацията е върната заради пропуските. “Кабелът, който се предполага, че е станал причина за смъртта, води до един от обектите на територията на болницата. Той е прокаран напълно незаконно, но има договор с ЧЕЗ за присъединяване”, разказа Фандъкова. По думите й договорът представлява хвърчаща бележка, пише standartnews.com.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar