Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Фрог: Андон Андонов от побоя под колоните на МС е преместен в бюрото за защита на Гешев

/
/
952 Views
Advertisement:

Advertisement:

Излизат все по-скандални данни за участниците в побоя на младежите под колоните на Министерски съвет.

Оказва се, че това не са просто редови полицаи, а, може би, най-отбраната гвардия на тогавашната власт.

Един от заподозрените за зверския побой под колоните на МС е преместен на работа в скандалното бюро за защита на свидетелите – сиреч под крилото на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщава Фрог нюз, позовавайки се на източници в държавното обвинение.

Става дума за Андон Андонов, който по време на побоя и гаврата с мирно протестиращи граждани,  се е водил ръководител на ченгетата на терен. Тогава, казват източниците ни, той се е водил главен инспектор в полицейската структура на МВР – ПСО. Побоят, записът от който бе разпространен преди няколко дни в обществото, е от юли месец м. г. През август м. г. Андонов, изненадващо за колегите си, напуска „любимата“ си работа и се мести в Бюрото за защита на свидетелите в групата за задържане. Тя се води на пряко подчинение на Гешев. Според запознати, Андонов е бил преместен за да се  „спаси“.  Всеки може да си направи извод доколко Гешев ще съдейства, за да се установи дали Андонов – станал негов подчинен,  има вина за зверствата, запечатани на камера и каква е тя.

Опитът да се замаже скандала с побоя над вързаните млади хора се задълбочи днес, след като от прокуратурата съобщиха, че се води разследване срещу 4-ма полицаи. По този начин държавното обвинение, вместо да разкрие цялата грозна истина,  опъва чадър над извършителите на тежкото посегателство, категорични са юристи.

Поредните разкрития около действията на полицията сочат, че през лятото на миналата година МВР и прокуратурата са действали единно и съгласувано срещу протестиращите. От една страна са организирали побои на напълно невинни хора, а от друга са организирали масово незаконно подслушване на протестиращите с мотива, че осъществяват „държавен преврат“.  Отделно от това срещу много от недоволните от управлението на Борисов граждани бяха образувани дела за хулиганство, които впоследствие паднаха в съда като напълно неоснователни. Оказва се, че някои от тях още не са приключили. В столичното трето районно управление,  например, се води подобно дело, но то не се внася в съда, защото ченгетата осъзнават, че  съдът категорично ще отхвърли въпросното обвинение.

Андон Андонов често се е снимал с най-влиятелните хора от предишната власт. Снимка: Фейсбук


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!