Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Хаджигенов с препоръки към протестиращите при обгазяване, полицейска атака и задържане

/
/
334 Views

Адвокат Николай Хаджигенов излезе с няколко важни препоръки към протестиращите при обгазяване, полицейска атака и задържане. Ето какво обясни той за предвидения за четвъртък грандиозен протест, наречен: “Велико народно въстание”.

Утре най-вероятно ще има провокатори, оборудвани с бомби.  Дръпнете се от тях. Кажете на някой от нас или  направете широк периметър. Седнете на земята. Това е за ваша безопасност.

Те нямат нищо общо с нас.  Ако искахме да правим въоръжено въстание, досега да сме го направили.

Advertisement:

Предполагаме, че полицията и жандармерията този път всички ще бъдат оборудвани с противогази. Това значи много повече газ. Не пипайте нищо с ръце. Не се мийте с вода, ще бъде по-лошо. Зад сцената ще има здравен пункт. Прясно мляко и кока кола работят добре.

Видите ли спрей, бягайте далече. Полицията не използват пейпър спрей, както твърди. Нещо друго е.  Най-добре се махнете оттам.

Тръгнат ли да щурмуват, се махнете оттам. В кървавата сряда биха всички-възрастни и дори момче и  приятелката му, хванати ръка за ръка, опрени до стената. Момчето е било размазано от бой. Седнете на земята и вдигнете ръце. Гледайте ги. Дори това няма да е достатъчно да ви спаси, но ще изглежда зле да ритат беззащитни хора. След това ще има дела.

Като ви задържат, пръскат, нищо че сте с белезници. Незабавно потърсете адвокат, им доброволци. Искайте служебен защитник. Искайте някой от нас да се яви. Ние също можем да изпратим колеги. Има достатъчно компетентни колеги.

 

Трябва да ви издадат заповед за задържане. Подпишете, но не давайте никакви обяснения без адвокат. Казвайте, че ви представлявам аз и настоявайте да присъствам на процесуалните действия. Настоявайте за адвокат.  Сочете Минчо Спасов или мен. Искайте лекар. Викайте и крещете, особено ако има пострадали.

След освобождаването лекарска помощ и адвокатска защита, задължително някой да ви снима. Трябва да  посетите Съдебна медицина. Искайте снимка с шевове и без шевове.

 

От СДВР пък  обявиха, че ще бъдат поставени контролни пунктове на протеста, планиран за четвъртък в София. Ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с голям багаж. Забранено е носенето на пиротехника и опасни предмети.

 

„В утрешния ден ще се проведат няколко мероприятия от протестен характер – две заявени и едно нерегламентирано, организирано през социалните мрежи. Всички те ще са в Триъгълника на властта”, обяви по време на брифинг Радослав Стойнев от СДВР, началник на отдел “Охранителна полиция”. Той направи апел към гражданите да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar