Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Хакери атакуваха системата за електронно записване за ваксинация

/
/
220 Views
Advertisement:

Снимка: Булфото, архив

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че тази сутрин е имало тежка хакерска атака срещу системата за електронно записване за ваксинация his.bg. По думите му, Информационно обслужване е удържало и няма пробив.

Advertisement:

„Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее“, каза проф. Ангелов, който е в отпуск, тъй като е участник в предизборната кампания.

Според него ваксинационният процес върви изключително добре и интересът е голям. В рамките на час и половина след отварянето на системата за електронно записване в четвъртък, имало 10 000 заявки. „В момента те минават 30 000, като само от Великотърновска област към сутринта записаните бяха 400“, отчете проф. Костадин Ангелов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar