Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Хиляди протестират срещу противоепидемичните мерки във Виена, полицията блокира централните улици

/
/
271 Views
Advertisement:

Хиляди хора протестираха във Виена срещу ограниченията в обществения живот, заради пандемията от коронавируса, точно когато правителството на канцлера Себастиан Курц заседаваше за удължаване на мерките, предава Reuters.

Скандиращите демонстранти държаха лозунги „Курц трябва да си ходи“ и „Направете Грипа отново велик“, преминавайки през центъра на града. Според организаторите в демонстрацията са участвали до 50 000 души, съобщи Австрийската агенция по печата.

Advertisement:

Протестиращите са се противопоставили на строгия локдаун и носенето на медицински маски.

 

 

 

 

Във връзка с протеста полицията блокира преминаването на МПС по централните улици. Противниците на мерките за коронавирус не поддържат социална дистанция и не носят медицински маски, както се изисква от правилата за организиране на митинги.

Австрия, страна с 8,9 милиона души, е в третия си локдаун, като са отворени само основни магазини. Страната отчете тук близо 390 хиляди случая на коронавирус и почти седем хиляди смъртни случая, свързани с COVID-19, от началото на пандемията миналата година.

Експерти по обществено здраве заявиха след среща с държавните служители, че нивата на заразяване са твърде високи, за да се обмисля облекчаване на ограниченията в този момент. Правителството трябва да обяви следващите си стъпки в неделя.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar