Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Хотелиери и ресторантьори искат ДДС-то за заведенията да се свали на 5%

/
/
214 Views

За намаляване на ставката ДДС в Европа на 5 на сто за заведенията, хотелите, ресторантите, и за целия сектор на гостопримеството, настояват ХОТРЕК – Европейската асоциация на хотели, ресторанти, кафенета и заведения, и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ – единствен пълноправен член за България на европейската организация, съобщиха от БХРА.

Според ХОТРЕК и БХРА намаляването на ставката на ДДС ще подпомогне както бизнеса, така и заетите в сектора, потребителите, националните и европейската икономика.

Advertisement:

 

 

 

Според анализа на ХОТРЕК, с подобна мярка ще се запазят дълготрайно работните места в бранша и ще се гарантират по-добри заплати на заетите в него, ще се спасят засегнатите от кризата сектори, ще се привлекат повече инвестиции, ще се намалят цените за крайните клиенти, ще се повиши качеството на предлаганите услуги и ще се подпомогне устойчивото развитие на индустрията.

Освен това намаляването на ДДС в ЕС на 5 на сто ще допринесе косвено и за растежа и заетостта в свързаните индустрии (като строителството). В хазната влизат допълнителни приходи и се пестят разходи от социални помощи, изчисляват още от ХОТРЕК.

От БХРА съобщават, че подобни стъпки вече се предприемат и в Русия.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar