Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Христо Иванов: Борисов ипотекира България

/
/
379 Views

Борисов е ипотекирал България в полза на корупционните проекти за строителство на АЕЦ Белене и на Балкански поток, изобличен публично като продължението на Турски поток през територията на страната. Нашето и следващото поколение ще изплащаме заемите на българската държава за морално и технически остарели енергийни мощности от миналия век, които обслужват руските геополитически интереси и захранват чекмеджетата на предалите националния интерес за няколко пачки в евро управляващи клептократи.

Това пише Христо Иванов във фейсбук, цитиран от frognews.bg.

Advertisement:

Това е кражба от нашето бъдеще. Продължението на Турски поток през нашата територия се финансира изцяло от българските данъкоплатци и ще транзитира 90% руски газ през България и Сърбия до Унгария. Така се изключва конкуренцията, изключва се прозрачната търговия и най-важното – осигурява се дългосрочна енергийна зависимост на страната ни. Всичко това ще има пряк негативен резултат върху разходите на българските граждани и индустрията за енергия – факти, които неизменно сме подчертавали в позициите си по темата.

 

 

 

 

Освен това – не се предвижда да бъдат газифицирани общините, фирмите и гражданите в Северозападна България, въпреки че трасето на тръбите е при тях.

От Демократична България отдавна предупреждаваме за последствията от този икономически неизгоден и политически заробващ проект. Налагането на санкции, коментирано в София от помощник-държавния секретар в Бюрото по енергийни ресурси на Държавния департамент на САЩ, върху компаниите, участващи в строителството на Турски поток, включително и неговото продължение на територията на България, е просто поредното потвърждение за характера на проекта.

Продължаващите разходи за проекта АЕЦ Белене при яснота, че той няма да бъде реализиран – както поради остарялата технология на реакторите, така и защото е икономически несъстоятелен – е престъпно ограбване на българските граждани, изгубено време и похабен обществен ресурс.

Какво трябва да се направи?

Незабавно да се преразгледа решението за нов кредит на „Булгартрансгаз“ за продължаване строителството на Балкански поток, в контекста на предстоящите санкции върху проекта. Ревизия и огласяване на всички направени и планирани разходи.
Да бъдат спрени всички процедури, действия и плащания за проекта АЕЦ Белене.
Да бъде направен независим международен одит на дейността и решенията на Българския енергиен холдинг (БЕХ), Булгартрансгаз и Националната електрическа компания (НЕК), отнасящи се до изграждането на двата проекта.

Модернизирането на енергетиката ни – чрез гарантиране на сигурност на доставките и диверсификация – е от първостепенна важност за защитата на националния интерес.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar