Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Христо Иванов призова за “депутинизация” на държавата

/
/
722 Views
Advertisement:

Advertisement:

Шефът на парламентарно представена партия обяви какво трябва се направи, за да не рухне управляващата коалиция.

С декларация от името на парламентарната група съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за пълна “депутинизация” на държавата в замяна на подкрепа на настоящето управление. Иванов изброи 8 приоритета в ключови за страната сектори, които трябва да бъдат освободени от руското влияние и биха могли да послужат за формиране на “ефективно реформаторско управление”.

Според “Демократична България” “скъсването с путинския модел на влияние означава страната решително да излезе от блатото, означава реалана борба с корупцията и оздравяване на институциите”. От обединението са убедени, че отговорните политици и народни представители ще разберат, че след 24 февруари (датата, на която започна руската инвазия в Украйна, бел.ред) трябва да адаптират програмните си приорити и формулата на работа.

“Време е за отговорност и диалог, а не за поредни раздори и драми”, заяви Иванов.

Председателят на “Да, България” съобщи, че ще настоява приоритетите да залегнат в една управленска програма и заяви, че обединението започва консултации в Народното събрание за приемане на декларация, която да ги очертае, пише dnevnik.bg.

Трябва да поемем контрола върху имущество на „Лукойл“ и на лица, свързани с режима на Путин

Правителството трябва да се готви евентуално да национализира руско имущество в страната. За това предупреди съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов в декларация, която прочете от парламентарната трибуна от името на десницата. Той уточни, че има предвид активи на руската петролна компания „Лукойл“, предаде вестник Сега.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!