Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Хронология на шпионажа: Колко дълга е ръката на Русия у нас?

/
/
246 Views

След като поредният шпионски скандал разтърси България темата за националното предателство отново излезе на дневен ред, предава Нова тв.

В петък стана ясно, че обвинените в шпионаж за руската страна българи остават в ареста. Според прокуратурата в ареста те се уговаряли как да манипулират разследването.

Advertisement:

Какви са приликите и разликите между настоящия шпионски екшън и тези, развивали се през годините?

 

Шпионският скандал, който разтърси България, а и Европа, далеч не е първият за страната ни. В началото на септември 2019-та лидерът на движение „Русофили” Николай Малинов беше задържан и получи обвинение след като бе разкрита негова кореспонденция, в която се говори за нуждата от геополитическа преориентация на България.

В края на октомври същата година първи секретар в Руското посолство беше обявен за persona non grata, след като прокуратурата обяви, че той е предлагал подкупи срещу информация, която е държавна тайна.

Въпросът колко е дълга ръката на Русия у нас отново стане актуален през септември миналата година. Тогава Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати за „персона нон грата”, които проучвали къде и как се обновява българската военна техника.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar