Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Цветан Цветанов: Допълнителните 5 млрд. лева са предпоставка, че някой иска да усвоява от тези средства за кратък период

/
/
418 Views
Advertisement:

Advertisement:

“Републиканци за България” е новата партия, която учредавя Цветан Цветанов. Той разказа за мотивите си в студиото на Цветанка Ризова по БТВ:

“Това е за хората, които вярват, че всичко, което сме правили през годините, трябва да продължи.

Целта ми е да обединим всички демократично мислещи бъдещи избиратели и това да не бъде популистки, а с действия и резултати. Да няма конфронтация между институциите, които сега са парализирани. Това е най-тежката криза за ГЕРБ. За това хората искат предсрочни избори.

 

 

 

Има структури, които се възползват от днешното статукво. Държавата страда, обществото страда и страната ни е в пълна изолация.

Има подходи и методи, с които да изведеш индивидуално провокаторите. Имаше задържани невинни хора. Енергията на протеста трябваше да бъде размита. Да се види че тези, които протестират на площада, засягат държавните органи.

Липсата на прозрачност в управлението, харченето на пари, допълнителните 5 млрд. лева са предпоставка, че някой иска да усвоява от тези средства за кратък период от време. Непрозрачността, липсата на електронно управление ни дава усещането за корупционен натиск и хората искат промяна в съдебната система. Всеки остава с усещането, че може да му вземат бизнеса, че може да бъде репресиран.

Хората губят представа за обективността. Пострадаха честни истински симпатизанти на ГЕРБ. Когато станах вицепремиер, хората се страхуваха, че децата им ще бъдат отвлечени. Лицата, които го правиха и искаха откуп, са все още в затвора. Нито е имало политическо, нито професионално решение в тази посока.

За “Апартаментгейт” бях коректен и постъпих много правилно. Сценарият за моето дискредитиране беше направен една година по-рано. Сам напуснах и мисля, че всеки е наясно, че никой не може да ни въздейства. За мен позицията не е привилегия и съм се ръководил само от това. Човек, за да говори в ефир, трябва да има независимост. 6-7 месеца преди евроизборите г-н Храизанов и Томислав Дончев са говорили, че ще поемат моята позиция, аз знаех това, но исках да постигна поредната победа, да отида при Борисов и да споделя моите решения. Казах му – вие живеете във виртуален свят, вие сте свикнал да определите съдбата на хората, около вас има хора, които казват това, което искате да чуете. Ще ви дам шанс да определите и моята съдба – казах му – или работим в условията, когато ГЕРБ беше кауза, или напускам. Той поиска да остана, поиска трети вариант, да бъда в централата, но аз не пожелах.”

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!