Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Цветан Цветанов издаде присъдата на Бойко Борисов

/
/
985 Views
Advertisement:

Цветан Цветанов

Advertisement:

ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на пандемията. Кабинетът не усети пулса на обществения интерес. Трябваше да има диалог. Затова хората останаха с усещането, че властта е заинтересована само от оцеляването си… Този протест започна като морален, но бездействието на кабинета го превърна в политически… Нито една политическа сила няма да получи дивидент от този протест… Ситуацията излиза извън контрол“. Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия център за сигурност.

Той подчерта, че на този протест има предимно млади, образовани и интелигентни хора, които искат да променят случващото се.

При загуба на обществено доверие вариантът е предсрочни избори. Влизаме в предизборна ситуация… Колкото повече се забавяме, толкова повече ще се създава противопоставяне между обществото, между институциите. Това ще е вредно за страната. Трябва да коригираме много в управленския си подход“.

Според Цветанов трябва да има консолидиране на парламентарно мнозинство, което да е гарант за върховенство на закона:

„Трябва да се фокусираме върху възможността за предсрочни парламентарни избори и да се излъчат хора, които да могат удовлетворят исканията на протеста… Трябва да върнем авторитета на парламентаризма. Парламентаризмът дава опит и възможност да чуеш различното мнение“.

Той нарече „кризисен пиар“ опита на Борисов да се разграничи от влияние на ДПС.

Пред програма „Хоризонт“ Цветан Цветанов обяви, че новият му политически проект ще бъде учреден на 27-и септември.

„Името ще е свързано с евро-атлантическия път, който чертаем, без алтернатива. Към проекта интерес имат и хора от ГЕРБ, достойни и истински хора, които подкрепяха политическа партия ГЕРБ… Важно е не да говорим само за днес, а да чертаем един хоризонт, защото българските граждани искат перспектива, а не кризисно оцеляване. Трябва да има обединение на нацията и диалог с институциите“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!