Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

ЦРУ: Иранските спецчасти Кудс са подготвили атентат в България

/
/
1145 Views
Advertisement:

Advertisement:

Според доклад на ЦРУ България се е разминала с терористичен атентат, готвен от части на Ислямската революционна гвардия на Иран, известни още като „Кудс“. Причината е, че атаката е била осуетена, предаде бТВ.

Според американското разузнаване формированието „има възможност за атаки по света, ако такива бъдат разпоредени от иранското ръководство. През последните години планове на „Кудс“ за терористични атаки са били разкрити и осуетени в много държави по света, включително Албания, Бахрейн, Белгия, Босна, България, Германия, Дания, Кения, Франция и САЩ“.

Няма повече подробности за конкретните случаи, но се посочва, че мишените обикновено са свързани със сунитските държави като Саудитска Арабия, с американските военни в Близкия Изток и с ирански дисиденти зад граница. „Използват силите на проксита и партньори като „Хизбула“ (която беше обвинена за атентата в Сарафово през 2012 г. – б.р.) и имат на разположение огнестрелно оръжие, ракетни системи и дронове, но също и традиционно въздушно, морско и сухоземно армейско въоръжение“, отбелязват от ЦРУ. Елитните бригади „Кудс“ са създадени скоро след установяването на ислямски режим в Техеран и към днешна дата наброяват около 15 000 опитни бойци.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!