Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Цънцарова обърка Десислава Атанасова, депутатът сложи в устата на Борисов думи на Лукашенко

/
/
481 Views

Мария Цънцарова, която тази вечер води предаването „120 минути“ по бТВ успя да обърка госта си Десислава Атанасова от ГЕРБ, съобщи frognews.bg

Ситуацията се разигра за секунди. Журналистът цитира думи на Александър Лукашенко – президентът на Беларус, срещу когото в момента има яростни протести. Лукашенко обеща да си тръгне от власт след промени в Конституцията. Точно по тази линия бе и въпросът на Цънцарова: Чии са думите.

Advertisement:

Атанасова обаче ги сложи в устата на Борисов. Последва кратко мълчание.

„В никакъв случай не може да се направи подобен паралел, защото за диктатура ако се говори, няма да излъчвате протестите. Обърках, защото може би не съм се замисляла. Очаквах, че ще ме провокирате с цитат на Бойко Борисов“, оправда се Атанасова.

„Смущава ли Ви, че са едни и същи?“, попита Цънцарова.

„В смисъл?“, отвърна Атанасова.

„Не играем игра.Предложихме няколко ключови неща – промяна в конституцията, рестарт на държавата. Такива въпроси бяха поставени от хората. Имаше много множество, не чухте ли този апел?“, попита още Десислава Атанасова.

„Хората виката „Оставка“. Не ги ли чувате?“, отвърна журналистът.

 

 

 

„Чуваме много добре. Има избори след няколко месеца. Нали си представяте оставка в този момент? Без бюджет… на фона на тази пандемия кой ще носи отговорност?“, посочи Атанасова.

Интервюто обаче не приключи до тук. Стана ясно още, че Атанасова, която е председател на временната парламентарна комисия за новата конституция, няма представа кой е неин автор. Подозирала обаче, че първият вариант бил написан от бившия вече правосъден министър Данаил Кирилов. Атанасова посочи, че вече има конституционалисти, дали съгласието си да участват в дебатите за новия основен закон. Имена обаче не спомена.

„Не виждам смисъл да каня Данаил Кирилов в комисията. Не знам кой е автор на проекта за конституцията. Подозирам, че той е автор на първия вариант. Да, подписали сме се под текстовете. Имаше и група, която редактира. Смятам, че той беше автор на злополучния проект. Не ме карайте да давам оценки на колеги. Проектът бе злополучен, затова не видя бял свят“, посочи Атанасова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar